Stifatho

Benodigdheden voor 4 personen Bereidingstijd 25 minuten
Kooktijd: 2,5 uur
1,25 dl olijfolie
2 uien.
1 kilo rundvlees
750 gram tomaten
3 teentjes knoflook
3 dl rode wijn
1 mespunt kaneel
0,5 theelepel komijn
2 laurierbladen
1 eetlepel rode-wijnazijn
750 gram kleine uien
2 eetlepels tomatenpuree
1 dl water
500 gram aardappelen

Je kunt Stifatho op verschillende manieren bereiden, dit is mijn lievelings stoofpot:

Snij het vlees in blokken van ca.3 cm.
Verhit in een braadpan met dikke bodem driekwart van de olie en bak hier in de gesnipperde uien, knoflook en het vlees, totdat het vlees aan alle kanten bruin is.
Voeg de geschilde tomaten, tomatenpuree, wijn, de azijn en zoveel water toe zodat het vlees net onder staat.
Voeg de rest van de ingredienten toe behalve de aardappelen en de uitjes.
Dek de pan af en breng de inhoud aan de kook, temper de warmtebron en laat het geheel anderhalf uur sudderen, tot het vlees door en door gaar is.
Fruit de uitjes in de rest van de olie in een koekenpan, doe ze met de geschilde en in stukken gesneden aardappelen bij het vlees en laat het geheel nog ca een uur sudderen.
Breng het geheel op smaak met zout en vers gemalen peper.
Met brood en gestoofde groente serveren.

Smakelijk eten
Kala Orexi