Lamsbout uit de oven

Benodigdheden voor 4 personen Bereidingstijd 1e dag: 30 minuten
Braadtijd 2e dag: 7 tot 8 uur


5 eetlepels olijfolie
1 lamsbout ca 2kg
250 gram panchetta
1 bol knoflook
100 gr rozemarijn





Dag 1:

Doe 3 lepels olijfolie, de knoflook, rozemarijn en 150gr panchetta in de keukenmachine en hak dit fijn tot het een pesto is.
Snij de lambsbout in en vul de inkepingen met de pesto, wrijf met het restant van de pesto de lamsbout aan de buitenkant in.
Gebruik de 100gr panchetta om de lamsbout in te pakken.
Doe de lamsbout in aluminiumfolie en leg hem 24 uur in de koelkast.

Dag 2:

Haal de lamsbout een uur voor het aanbraden uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 250 graden.
Verwijder de aluminiumfolie en steek een vleestemperatuurmeter in de lamsbout, leg hem in een braadschaalen dek af met de alluminiumfolie of een deksel.
Braad de lamsbout 20 minuten op 225 graden.
Temper de oven naar 150 graden en laat de lamsbout doorsudderen.
Hou de temperatuur van de kern in de gaten, als deze 50 graden is, temper dan de oven naar 80 graden.
Dan nog een uurtje of zes, zeven mag ook.
Voor een krokant bruin korstje haal je de deksel of het aluminiumfolie eraf en zet je de oven het laatste kwartier op maximale stand, 270C.
Dat werkt het beste met een heteluchtoven, die komt snel op temperatuur.
Met krielaardappeltjes, stoofpeertjes en tomaten/komkommer salade serveren.

Smakelijk eten