Kleftiko

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 30 minuten
ca. 8 Lamskoteleten
4 tenen knoflook
50 gr. Boter
3eetl. Citroen
1 eetl. Oregano
1 eetl. gedroogde Munt
Zout
Zwarte peper.

Verwarm de oven op ± 180 C.
Snij de knoflook in dunne plakjes.
Maak met een scherp mes sneetjes in de koteletten en druk daar de plakjes knoflook in.
Leg elk kotelletje op een stuk aluminiumfolie.
Verdeel de ingrediénten over de koteletten en vouw het aluminiumfolie zo om de koteletten dat deze helemaal zijn ingepakt.
Leg de koteletten op een bakplaat in de oven en laat dit ongeveer 1 1/2 á 2 uur garen tot de koteletten botermals zijn.
Haal de koteletten uit de oven en serveer dit op een bord, maar laat de koteletten wel liggen in de folie.

Het is ook mogelijk dit gerecht te maken met een lamsbout van ca. 1kg.

Smakelijk eten
Kala Orexi