Kakavia.
Griekse bouillabaisse

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 50 minuten
I kg grote vis
2 grote uien
5-6 aardappelen
sap van 2 citroenen
4 eetl. olijfolie
Zout en peper

Kakavia is de geliefde soep van de Griekse vissers, maar ook van de eiland- en kustbewoners.
Hij wordt op verschillende manieren bereid. De vissers hadden vroeger de gewoonte om deze soep van zeewater te bereiden, dus zonder toevoeging van zout.
Het gerecht heeft zijn wortels in de Griekse oudheid en zijn naam komt van de "kakavi", de kookpot waar men in de Byzantijnse tijd de soep kookte.

Kies voor de vis verschillende soorten, zoals zeebaars, braamvis etc.
Schil de aardappelen en snij ze in schijven, snij de vis in stukken en de uien in ringen.
Fruit in een grote pan met de olijfolie de ui, doe de aardappelen met water erbij en laat dit 5 minuten koken.
Doe dan de vis, het zout en de peper erbij en kook dit in 30 minuten gaar.
Haal de pan van het vuur en schenk het citroensap erbij.

Smakelijk eten
Kala Orexi