Halvas
een machtig nagerecht.

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 30 minuten
1 kop olijfolie.
1 kop fijn griesmeel.
1 kop grof griesmeel.
3 koppen suiker.
4 koppen water.
kaneel.

Doe de olie in een pan en laat het heet worden.
Voeg de griesmeel erbij en laat het roosteren door het te roeren met een houten lepel, tot het lichtbruin kleurt.
In de tussentijd brengte u de suiket met het water aan de kook in een andere pan tot er siroop ontstaat.
Als de griesmeel gaar is (na ca. 10 minuten) doe je dit in de siroop en voeg er voldoende kaneel bij.
Roer constant, op getemperd vuur, tot het indikt. De halvas is goed als het loslaat van de pan.
Doe het in een vorm, als het is afgekoeld haal je het uit de vorm en legt het op een bord.
Bestuiven met kaneel en klaar is de halvas.

Variatie: Als je wilt kun je een paar amandelen of denneappelzaadjes toevoegen, die samen met de griesmeel geroosterd wordt.

Smakelijk eten
Kala Orexi