Griekse Salade

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 20 minuten
1 komkommer
een rode ui
Rode paprika
Groene paprika
6 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
zout
peper
100 gr. Griekse feta kaas
enkele zwarte olijven
theelepel oregano

Maak de ui schoon en snijd deze in dunne ringen.
Maak de paprika´s schoon en snijd deze in ringen.
Was de tomaten en snijd ze in kleine stukjes, bootjes.
Schil de komkommer en snijd hem in kleine blokjes.
Leg de komkommer met daarop de tomaat in een slabak.
Voeg nu de uien en paprika toe in de schaal.
Maak van de olijfolie,azijn, zout en peper een sausje en schenk nu de saus over de salade.
Snijd de feta kaas in dobbelsteentjes of repen.
Doe nu de olijfen en de Griekse feta kaas boven op de salade, bestrooi dit dan met een beetje oregano.
De Griekse salade kan men bijna bij alle gerechten serveren, maar natuurlijk kan men de griekse salade als lunch met brood eten of als voorgerecht geven.

Smakelijk eten
Kala Orexi