Cioppino

Benodigdheden Voorbereidingstijd ca. 45 minuten
1 ui
2 bosuitjes
2 stengels bleekselderij
1 groene paprika
1 knolvenkel
3 tenen knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 1/2 dl droge witte wijn
1/2 pot visfond
Verse kruiden
1/2 eetl. oregano
1/2 eetl. tijm
1/2 eetlepel rozemarijn
1 laurierblad
200 gr. kabeljauw
250 gr. fruits de mer
250 gr.cocktailgarnalen
Zout
Zwarte peper.
verse bieslook
Voorbereiding: Snipper de ui, was de groenten en maak ze schoon. Prei en bosui in ringetjes snijden, bleekselderij in reepjes snijden, paprika en knolvenkel in stukjes snijden.
Houdt het venkelgroen apart.
Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm. Hak samen met de andere kruiden fijn.
Verhit in een grote pan olie en voeg de ui en groenten toe. Doe daarna de knoflook erbij.
Laat de groenten ca 10 minuten zachtjes bakken, voeg daarna de tomaten, kruidenmix, laurierblad, tomatenpuree, wijn, visfond, zout en peper toe.
Goed door elkaar roeren en ca. 20 minuten onafgedekt zacht laten stoven.
Snij intussen de kabeljauw in blokjes.
Tomaten-groentenmengsel zonodig weer verwarmen. Kabeljauw toevoegen, ca 5 minuten zacht laten meestoven.
Fruits de mer en cocktailgarnalen toevoegen, voorzichtig doorroeren en nog ca. 5 minuten latendoorstoven op een hoog vuur.
Van het vuur af en bestrooien met bieslook en venkelgroen.

Serveren met Turks brood.


Smakelijk eten
Buon appetito