Canneloni

Benodigdheden Voorbereidingstijd ca. 45 minuten
Flensjes:
125gr bloem
Snufje geraspte nootmuskaat
1 theelepel zout
Wat peper
3 eieren
¾ liter melk
½ eetlepel gesmolten boter
1 eetlepel cognac
(boter om de flensjes te bakken.)

Vulling:
750gr kipfilet
(optioneel: 250gr kippenlevertjes)
125gr boter
125gr rauwe ham
Mozarella
125gr geraspte kaas
6 eetlepels geraspte parmezan
4 eetlepels bloem
I liter melk
1/8 liter room
Peper en zout naar smaak
Mespuntje nootmuskaat.
De Flensjes,
Zeef de bloem, nootmuskaat, peper en zout, samen in een kom, maak een kuiltje in het midden en giet er mengsel van losgeklopte eieren en melk in.
Roer tot er een glad beslag is ontstaan,voeg de gesmolten boter en de cognac toe.
Dek de kom af en laat het een uurtje rusten.
Bak dan hele dunne flensjes aan weerszijde goudbruin.
( indien je teveel flensjes hebt, dan kun je ze invriezen.)
Vulling,
Laat in een pan 60gr boter heet worden en bak hierin de kipfilet met de rauwe ham in zo'n 10 minuten bruin en gaar, de kipfilet niet te droog laten worden.
Bij gebruik van kippenlevertjes: Schuif het vlees aan de kant en laat de kippenlevertjes 4 minuten meebakken onder regelmatig omkeren.
Draai alles hierna door de vleesmolen of maak het fijn in de keukenmachine.
Roer de mozarella en 2 eetlepels parmezan door het mengsel.
Laat het restant aan boter in een flinke steelpan smelten en voeg de bloem erbij, roer 2 minuten, doe hierna de melk erbij en blijf roeren tot er een egale pruttelende saus ontstaat.
Temper de vlam en blijf nog 5 minuten doorroeren, hou de saus net aan de kook.
Meng de room, peper, zout en nootmuskaat erdoor.
Doe hierna 2,5 dl bij het vleesmengsel en meng dit goed.

Leg op ieder flensje een aantal eetlepels van het vleesmengsel en rol het geheel hierna stevig op.
Doe een paar eetlepels vulling op de bodem van een ondiepe, goed ingevette ovenschaal en schik daarop de opgerolde gevulde flensjes in één laag.
Giet de rest van de saus over de flensjes en strooi daarover weer de rest geraspte kaas.
Laat er in 30 minuten in de oven 170-190gr een goudbruin korstje opkomen.



Smakelijk eten
Buon appetito