Calamaria Stifado

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 40 minuten
Stooftijd ca. 1 uur.
1 kg inktvis schoongemaakt
6 eetlepels olijfolie
3 tenen knoflook
I ui
1 prei
1 winterwortel
1/2 paprika,br> 1 blikje tomaten puree
bouquet van tijm, venkel laurierblad en selderie
4 tomaten
1/4 theelepel safraan
1 1/2 dl witte wijn
175gr rijst

Verhit de olie in een vuurvaste Kasserol, doe de in stukjes gesneden inktvis erin en sauteer op een hoog vuur; voeg peper en zout toe.
Als de stukjes goudkleurig zijn voeg dan de gesnipperde ui, de fijngesneden prei en het bouquet garni toe.
Voeg zodra de prei goudkleurig begint te worden,de tomaten puree, de ontvelde in stukken gesneden tomaten, de safraan, knoflook, de in reepjes gesneden wortel en paprika toe.
Doe de wij erbij en voeg zoveel water toe dat de inhoud ca 1cm onder staat.
Leg het deksel op de pan en laat het geheel op laag vuur ongeveer 1 uur stoven.
Voeg van tijd tot tijd nog wat water of wijn toe om de hoeveelheid op peil te houden.
Doe ongeveer 20 minuten voor het serveren de gewassen rijst erbij.

Dien het direct in de pan op en geef er turks brood bij.

Smakelijk eten
Kala Orexi