Broeder.
een heel oud recept.

Benodigdheden Bereidingstijd ca. 2 uur.
650 gr. zelfrijzendbakmeel.
2 eieren.
1,5 ons rozijnen.
1,5 ons krenten.
ca. 0,5 liter melk.
wat zout.
vet spek, dun gesneden.
Maak de melk in een pan lauw, niet te warm, doe de bakmeel in een beslagkom, samen met de ander ingrediŽnten.
Maak hiermee een dik beslag, door het toevoegen van de lauwe melk, roerend met een houten lepel.
Bekleed een vleespan geheel met vet spek en laat het beslag in de pan glijden.
Dek depan eerst af met een stuk bakpapier met daarop een krant, daarna pas het deksel erop.
Zet de pan op zeer laag vuur, het beste is een oliestel. Heeft u geen oliestel zet de pan dan met een vlamverdeler op de laagste gasstand van de sudderpit.
Na ca. 1 uur moet de bovenkant droog zijn, keer de broeder in de pan en na 20 minuten is hij gaar.

Broeder kun je eten met: warme vanille vla, warme kaneelsaus, koudgeslagen honing of boter en suiker.

Smakelijk eten