Andijvie stamppot

Benodigdheden voor 4 personen Bereidingstijd: ca 30 minuten


Aardappelen ca 750 gr.
gesneden andijvie ca 500gr.
1 ui
1 theelepel sambal.
2 tenen knoflook
2 takjes tijm
gerookte spekjes ca 125 gr.
vloeibare boter.
2 lente uitjes.
wat zout.
Een slagers rookworst.





Schil de aardappelen en zet ze op met ruim water.

Snij de ui fijn en bak deze in vloeibare boter tot hij glazig is.
Voeg dan de sambal, fijngesneden knoflook en tijm toe.
Laat dit op een klein pitje sudderen.
Voeg een kwartier voordat de aardappelen gaar zijn de spekjes toe.

Stamp de aardappen als ze gaar zijn met wat boter en melk tot puree, voeg het uienmengsel en de gesneden andijvie toe en stamp dit goed door de puree.

Serveer er een echte slagers rookworst bij.

Smakelijk eten